Kipufogógáz Blog

Mindent a Száguldó Cirkuszról, s ami körülötte van.

Szerzők

Massa az élen.

2013.02.08. 14:59 graddy

Az első téli tesztsorozat utolsó előtti napján, Felipe Massa zárt az élen a Ferrari F138-al 1:17.879-es köridővel. De vajon mennyit számít ez?

A Ferrari brazilja tegap 85 kört teljesített a spanyolországi ringen, amely évek óta a téli tesztsorozat egyik otthonául szolgál... egyenlőre.

Massa pozitív érzésekkel zárta az elmúlt három napot: „Azt gondolom, nagyon fontos volt ez a háromnapos teszt, nagyon sok mindent csináltunk: egyenes vonalú aerodinamikai teszteket, lassú¬- és következetesen gyors köröket egyaránt. Nem tettem meg annyit kört, mint vártam, de az autó jól reagált. Sokat ugyan nem változtattunk rajta, hogy lássuk, jobb vagy rosszabb lesz-e. Mindig jó, ha az ember a nap végén a saját nevét látja a táblázat tetején, de őszintén szólva ez ma még nem sokat számít.

A legfőbb kérdés az az, hogy ez az elsőség valójában mit is jelent majd a márciusban startoló szezonban. Lássuk be, nem sokat és hosszabb távú következtetéseket nem vonhatunk le. Ezek "csak" tesztek, mindegyik csapat próbálgatja az új alkatrészeket és a különböző beállításokat.

Könnyen abba a hibába eshetünk, amibe tavaly épp a Ferrari. A teszteken kapott adatok és eredmények igen biztatónak tűntek, azonban Ausztráliában az időmérő edzésen több mint 1,5 másodperce hátrányba találták magukat az élmezőnyhöz képest.

A valós erőviszonyokat csak az Albert Parki időmérő utána kaphatunk... részben. Ahogyan, 2012-ben is, most is igen eltérő eredmények lehetnek az egykörös tempók és a versenytempók között. Így várnunk kell az első tavaszi hónapig. Ezt Massa szavaiból is le lehetett szűrni, amikor a szerdai elsőségéről beszélt: „Azt hiszem, most többen hasonlóképp vélekednek rólam, de egyszerűen csak sikerült javítanunk az autón az elmúlt napokban. Jó kört futottam, de nem tudjuk megmondani, hogy teljesítünk majd a bajnokság elején. Továbbra is két lábbal a földön kell járnom.

Személyes véleményem szerint az élmezőny közelebb fog rázódni egymáshoz, így a Lotus, a Ferrari, a Red Bull és a McLaren párharcára számíthatunk soha nem látott módon, de a képbe beleszólhat még a Sauber is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kipufogogaz.blog.hu/api/trackback/id/tr135068091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása